Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Α.Κ.Ε ΠΑ.Σ.Ε.- Ο.Τ.Ε 07/11/2011


Συναδέλφισσες / οι

Σήμερα συνεδρίαζε το συμβούλιο προσωπικού του ΟΤΕ για να συζητήσει τις ενστάσεις των μεταθέσεων για τα καταστήματα που έκλεισαν.
Παρ’ όλο που ο ΠΑΣΕ –ΟΤΕ είχε ζητήσει διαπαραταξιακά από τη Διοίκηση ενημέρωση για το αν κάποια καταστήματα μπορούν να μην κλείσουν ή αν οι συνάδελφοι που μετατίθενται από αυτά μπορεί να αξιοποιηθούν εντός του Νομού τους ώστε να μην ξεσπιτωθούν , απάντηση δεν δόθηκε ούτε στις 14/10/2011, οπότε είχαμε διακόψει παρουσία και της ΟΜΕ-ΟΤΕ την τότε συνεδρίαση του συμβουλίου, ούτε και σήμερα.
Έτσι με παρέμβαση του συλλόγου  διακόπηκε  και  αυτή τη συνεδρίαση.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι κατάπληξη και αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε η στάση του   εκπροσώπου των εργαζομένων στο συμβούλιο προσωπικού, που ζήτησε να συνεχιστεί η συνεδρίαση για τους συναδέλφους που αποδέχθηκαν τις μεταθέσεις ( κάτι που βεβαίως δεν έγινε επί της ουσίας οικειοθελώς αλλά προφανώς κάτω από την πίεση της αβεβαιότητας και του φόβου μην τεθούν σε εφεδρεία), ενώ θα έπρεπε να συνταχθεί με την απόφαση του ΠΑΣΕ – ΟΤΕ.
Προφανώς ο εκπρόσωπος των εργαζομένων επειδή δεν θίγονται τα μέλη του αδιαφορεί για την αναστάτωση που προκαλούν οι μεταθέσεις στους εργαζόμενους των καταστημάτων .
Η ΔΑΚΕ –ΠΑΣΕ θεωρεί ότι η ΠΑΣΚΕ – ΠΑΣΕ που ηγείται στο σωματείο φέρει ευθύνες για τις καθυστερημένες αντιδράσεις διότι δεν προέβη σε απαραίτητες νομικές ενέργειες για το όλο θέμα , ούτε έδωσε νομικές συμβουλές στα μέλη μας για τις συντονισμένες δράσεις για το θέμα τόσο του κλεισίματος των καταστημάτων όσο και των μεταθέσεων.
Καλούμε σήμερα  τον ΠΑΣΕ να προτείνει στην ΟΜΕ-ΟΤΕ την άμεση σύγκληση της Ε,Ε, για να συζητηθούν από κοινού και με την παρουσία των νομικών συμβούλων ΠΑΣΕ - ΟΜΕ, οι άμεσες ενέργειες ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα του ξεσπιτώματος των συναδέλφων μελών μας. 
 Προτείνουμε επίσης στον ΠΑΣΕ –ΟΤΕ να προτρέψει την ΟΜΕ-ΟΤΕ σε ενιαία αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος ώστε να μην υπάρξουν, ή να προληφθούν μονομερείς αποφάσεις από την πλευρά της Διοίκησης .

Συναδέλφισσες/οι
Σ’ αυτό το σημείο επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι οι διαβουλεύσεις πρέπει να είναι πραγματικές και όχι προσχηματικές.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ – ΠΑΣΕ

   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ             Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ               ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΟΪΔΗΣ 

 
Design by Dimitris Labrinos